Esiintyjistä/About the performers

pics12

Christian Ahlskog opiskeli urkujensoittoa Ammattikorkeakoulu Noviassa, Pietarsaaressa, Dan Lönnqvistin oppilaana v. 1996-99. Vuosina 1999-2004 hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Kari Jussilan oppilaana ja suoritti A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin v. 2004. Klavikordinsoittoa hän opiskeli Pekka Vapaavuoren johdolla useita vuosia ja suoritti klavikordinsoiton B-tutkinnon. Musiikin maisteriksi Ahlskog valmistui Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta v. 2005. Vuosina 2004-2006 hän opiskeli urkujensoittoa Amsterdamin konservatoriossa Pieter van Dijkin johdolla sekä klavikordin- ja cembalonsoittoa Menno van Delftin oppilaana. Myös Amsterdamissa Ahlskog suoritti sekä urkudiplomin että musiikin maisterin tutkinnon. Lisäksi hän on perehtynyt improvisaatioon mm. Kaj-Erik Gustafssonin ja Anders Bondemanin johdolla. Vuonna 2005 hän oli palkintosijalla Alkmaarin kansainvälisessä Schnitger-urkukilpailussa Hollannissa. Viime vuosina hän on konserttisarjoissaan esittänyt useiden urkusäveltäjien koko urkutuotannon, mm. Felix Mendelssohnin, César Franckin, Franz Lisztin, A.G. Ritterin ja viimeisimpänä J.S. Bachin urkuteokset. Ahlskog toimi v. 2006-2014 kirkkomuusikkona Kokkolan ruotsalaisessa seurakunnassa kunnes aloitti syksyllä 2014 urkulehtorina ja kirkkomusiikin linjajohtajana Oulun konservatoriossa. Christian Ahlskog on kirkon urkuasiain neuvottelukunnan jäsen ja myös mukana useissa urkurakennushankkeissa konsultin ja valvojan tehtävissä. Vuonna 2016 hänelle myönnettiin Organum -seuran kiertopalkinto. Samana vuonna ilmestyi urkusoololevy The Liszt Circle.


Aapo Häkkinen on opiskellut cembalonsoittoa Elina Mustosen, Bob van Asperenin ja Pierre Hantaïn johdolla. Solistidiplominsa hän suoritti Amsterdamissa vuonna 1998. Pian tämän jälkeen hän sai toisen palkinnon ja Belgian radion ja television palkinnon Bruggen cembalokilpailussa sekä Pohjois-Saksan radion Musikpreis-erikoispalkinnon italialaisen musiikin tulkinnoistaan. Häkkinen piti ensikonserttinsa vuonna 2000. Hän on esiintynyt monien orkesterien solistina ja johtajana (mm. Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Tampere Filharmonia, Musica Aeterna, Orchestra del Teatro Olimpico di Vicenza, Orquestra Metropolitana de Lisboa, Dunedin Consort) useimmissa Euroopan maissa, Israelissa, Turkissa, Japanissa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Vietnamissa, Brasiliassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Hän toimi vuosina 2002–04 Christophe Rousset’n assistenttina Ambronayn ja Leipzigin oopperoissa. Hän debytoi oopperakapellimestarina Kroatian kansallisoopperassa vuonna 2004. Aapo Häkkinen on tehnyt lukuisia levytyksiä Aeolus-, Alba-, Avie-, Cantus-, Deux-Elles-, Naxos- ja Ondine-levymerkeille ja toimittanut 1600-luvun firenzeläisen kosketinsoitinmusiikin julkaisusarjan Ut Orpheus Edizionille. Hän on toiminut Helsingin Barokkiorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 2003 lähtien.


Mikkelistä kotoisin oleva Helene Joy opiskeli huilunsoiton opettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulussa. Kipinä vanhaan musiikkiin syttyi vaihto-opiskelu vuotena Norjassa, Bergenissä, missä Helene aloitti traversonsoiton opiskelun vuonna 2002. Helenen ensimmäinen traversokonsertti oli ammattikorkeakoulun opinnäytetyökonsertti, joka soi Kuopiossa Männistön kirkossa vuonna 2006. Myöhemmin tie vei vanhan musiikin opintoihin Sibelius-Akatemiaan, josta Helene valmistui maisteriksi vuonna 2013. Näiden opintojen aikana soitinrepertuaari laajentui klassisella huilulla ja nokkahuilulla. Helene toimii sivutoimisena freelancer-muusikkona ja on uransa aikana soittanut monissa vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Hän on myös opettanut huilunsoittoa eri oppilaitoksissa. Tällä hetkellä Helene työskentelee henkilöstöhallinnon tehtävissä ja opiskelee liiketaloutta, mutta aikaa jää onneksi myös musiikille. Mikä voisikaan olla parempi tapa irtautua arjesta, kuin musiikin hengittäminen ja traverson pehmeä sointi?

Pilvi Listo aloitti opintonsa syntymäpaikkakunnallaan Turussa, aluksi pianolla, teini-iässä siirtyen cembaloon ja urkuihin. Sibelius-Akatemialla A-tutkinnot molemmista soittimista (Elina Mustosen ja Olli Porthanin johdolla), työskentelyä nyt jo yli 15-vuoden ajan monipuolisesti freelancerina ja suomalaisessa musiikkielämässä. Tällä hetkellä Listo myös opettaa, Pakilan ja Vantaan musiikkiopistoissa vanhaa musiikkia ja Sibelius-lukiossa kamarimusiikkia. Bachin soittaminen, uiminen kesällä luonnonvesissä ja sienestys syksyllä kuuluvat Pilvin mielipuuhiin!


Anna Maria McElwain on opiskellut pianonsoittoa Turun konservatoriossa Elzbieta Guzekin johdolla sekä State University of New York at Buffalossa, Yhdysvalloissa, opettajanaan Stephen Manes. 21-vuotiaana hän oli suorittanut Master of Music -tutkinnon pianonsoitossa sekä Master of Arts -tutkinnon musiikinteoriassa. Teoriaopinnoissaan hän erikoistui masoreettisiin nuottimerkkeihin, joiden pohjalta hän on esittänyt ja nauhoittanut hepreankielistä Raamattua. Anna Maria on erikoistunut klavikordinsoittoon ja opiskellut sitä Pekka Vapaavuoren ohjauksessa. Hän suoritti joulukuussa 2009 klavikordinsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin suorittaen tähän mennessä ainoan Sibelius-Akatemian musiikin maisterin tutkinnon klavikordinsoitossa. Anna Maria opetti Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla vuoteen 2010 saakka ja keskittyy nykyään konserttitoimintaan lähinnä klavikordistina. Hän on konsertoinut Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Tanskassa, Alankomaissa, Saksassa, Itävallassa, Unkarissa, Espanjassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa. Anna Maria on saanut apurahoja mm. Taiteen edistämiskeskukselta sekä sen Pohjois-Savon rahastolta ja Pohjois-Savon kulttuurirahastolta. Anna Marialta on ilmestynyt kaksi levyä, joista ensimmäinen on äänitetty 1808 rakennetulla Lindholm-klavikordilla. Se on maailman ensimmäinen klavikordilla tehty Beethoven-äänite. Anna Maria on Nordic Historical Keyboard Festivalin perustaja (2012) ja järjestänyt myös ensimmäisen kansainvälisen klavikordikilpailun (2014) ja kansainvälisen klavikordisävellyskilpailun (2018). Maaliskuussa 2021 Anna Marialle myönnettiin ensimmäinen Early Music America Joan Benson Clavichord Award.


Albert Mühlböck on kansainvälistä mainetta saanut itävaltalainen pianisti, joka on soittanut sekä orkesterien solistina että sooloresitaalein useissa Euroopan maissa ja Aasiassa (Kiina, Taiwan, Vietnam ja Japani) sekä Pohjois-Amerikassa. Hänen esiintymisistään mainittakoon konsertit Wien Musikvereinissa, Wien Konzerthausissa, Taichungin kansallisessa oopperatalossa, Taipein kansallisessa konserttisalissa, Pekingin konserttisalissa sekä New York Cityn Steinway-salissa. Hän on soittanut orkesterien solistina Itävallassa, Kiinassa, Taiwanilla ja Yhdysvalloissa. Albert Mühlböck on voittanut palkintoja kilpailuissa Itävallassa, Ranskassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa, sekä levyttänyt ja soittanut radiossa. Albert Mühlböck opiskeli pianonsoittoa ja pedagogiikkaa Anton Brucknerin mukaan nimetyssä yksityisessä yliopistossa Linzissä, Wienin musiikin ja esittävien taiteiden yliopistossa sekä Cincinnatin College-konservatoriossa Yhdysvalloissa, josta valmistui musiikin tohtoriksi pianonsoitossa. Hän opettaa Chiayi Universityssä ja Taichung Universityssä. Albert Mühlböck on omistautunut omalaatuiselle ohjelmistolle sekä varhaiselle klaveerimusiikille (hän kirjoitti tohtorinväitöksensä klavikordista). Hän on myös kokenut nykymusiikin soittaja ja tehnyt CD:n pasunisti Tim Anderstonin kanssa sekä pitänyt luentokonsertteja.


Marju Riisikamp on koulutukseltaan pianisti, urkuri ja cembalisti. Hän aloitti urkuopintonsa vuonna 1982 Tallinnassa Hugo Lepnurmin ja Rolf Uusvälin johdolla. Sen jälkeen Riisikamp on osallistunut useille urkujen- ja cembalonsoiton mestarikukrsseille Hollannissa, Saksassa, Italiassa ja Itävallassa. Maisterin tutkinnon historiallisten kosketinsoitinten alalla Riisikamp suoritti Viron Musiikkiakatemiassa (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) Tallinnassa vuonna 2000. Vuodesta 2008 lähtien hän on valmistellut musiikin tohtorin (artistic research PhD) tutkintoa. Tutkimuksen teemana on Girolamo Frescobaldin (1583-1643) Toccatojen esityskäytännöt. Kotimaassaan Riisikamp on toiminut aktiivisesti sekä kamarimuusikkona että solistina. Hän on järjestänyt vuosikymmenien ajan luentokonsertteja Virossa. Hän oli yksi opettajista, jonka johdolla cembalonsoiton opetus lapsille aloitettiin vuonna 1988 Tallinnan Vanhan kaupungin musiikkikoulussa. Vuosina 1993-2000 Riisikamp opiskeli Italiassa Christopher Stembridgen johdolla (urut, cembalo, klavikordi). Sen jälkeen Riisikamp on soittanut urku- ja cembalokonsertteja Italiassa, Saksassa, Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Englannissa, Sveitsissä, Luxemburgissa, Ranskassa, Latviassa, Slovakiassa ja Venäjällä. Riisikamp on julkaissut useita CD-levyjä niin solistina kuin kamarimuusikkonakin. Hänellä on ollut pitkä yhteityö Viron Rondellus -yhtyeen kanssa. Levyistä mainittakoon mm. "Espressione" (Frescobaldi, Mayone, Valente, Trabaci) ja "Organ Music from England and Italy" (Gabrieli, Merulo, Byrd, Gibbons, Tomkins).


Gabriele Toia valmistui Milanon Verdi-konservatoriosta pianonsoitto pääaineenaan. Hän jatkoi sävellysopintoja Alessandro Solbiatin oppilaana sekä cembalonsoittoa ja fortepianoa Emilia Fadinin ohjauksessa. Klavikordinsoittoon hän erikoistui Bernard Brauchlin ja Christopher Hogwoodin, cembalonsoittoon Davitt Moroneyn ja barokkiurkuihin Lorenzo Ghielmin ja Paolo Crivellaron johdolla. Ajan mittaan hän on omistautunut jazz-musiikille. Toia on esiintynyt useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja tehnyt yhteistyötä Baselin sinfonietta-orkesterin, viola da gamba-yhtye Il suonar parlanten ja Milanon Giuseppe Verdi -sinfoaniaorkesterin kanssa. Klaveeri-, kuoro- ja kamarimusiikin lisäksi hän on säveltänyt näytelmä- ja elokuvamusiikkia ja on tehnyt yhteistyötä runoilijoiden kanssa. Hänen sävellyksiään on esitetty Euroopassa, Yhdysvalloissa, Meksikossa, Uudessa-Seelannissa, Australiassa, Kiinassa, Hong Kongissa ja Taiwanilla. Toia on voittanut kansainvälisiä sävellyskilpailuja, esim. Città di Albenga Italiassa, Vox Novus New Yorkissa ja Kuopion klavikordisävellyskilpailun 2018. Berliinin Simon Verlag on julkaissut useita hänen sävellyksiään. Teatterin puolella hän on tehnyt yhteistyötä Milanon Piccolo-teatterin kanssa.


Innostunut ja monipuolinen kuvaa ehkä parhaiten kosketinsoittaja Päivi Vesalaista, joka viihtyy yhtä hyvin klavikordin, cembalon, pianon, fortepianon ja urkujen äärellä. Päivi on valmistunut Sibelius-Akatemian vanhan musiikin osastolta pääaineenaan cembalo, minkä lisäksi hän on suorittanut diplomit myös pianon- ja continuosoitossa. Päivi sai ensikosketuksensa klavikordin sointiin klavikordikurssilla vuonna 2005, minkä jälkeen kiinnostus soitinta kohtaan jäi voimakkaasti itämään. Vasta vuonna 2016 hän sai lainaan klavikordin ja syvällisempi soittimeen paneutuminen saattoi alkaa. 2017 hän osti Renée Geoffrionin rakentaman Hubert -klavikordin, jonka jälkeen Vesalainen on aloittanut esiintymisen myös klavikordin ääressä yhdessä kitaristi Janne Malisen sekä traversisti Helene Joyn kanssa. Päivi esiintyy freelancer-muusikkona eri orkestereissa sekä omien kamarimusiikkiyhtyeittensä kanssa ja toimii korrepetiittorina. Päivi opettaa pianon- ja cembalonsoittoa Helsingin konservatoriossa ja Pakilan musiikkiopistossa. http://tinyurl.com/paivivesalainen

Christian Ahlskog
studied the organ at Novia University of Applied Science in Pietarsaari with Dan Lönnqvist in 1996-99. In 1999-2004 he studed at Sibelius Academy with Kari Jussila and finished his A level degree with excellent marks in 2004. He studied the clavichord with Pekka Vapaavuori for several years completing a B level degree. He completed a Master of Music degree from the Church Music department of Sibelius Academy in 2005. In 2004-2006 he studied the organ at Amsterdam Conservatory with Pieter van Dijk and clavichord and harpsichord with Menno van Delft. Ahlskog finished an organ diploma and a Master of Music degree in Amsterdam as well. In addition he has studied improvisation with for example Kaj-Erik Gustafsson and Anders Bodeman. In 2005 he got a prize in the International Schnitger Organ Competition in Alkmaar, in the Netherlands. In recent years he has played in his concert series the complete organ works of several composers: Felix Mendelssohn, César Franck, Franz Liszt, A.G. Ritter, and lastly J.S. Bach. Ahlskog worked as church musician in 2006-2014 in the Swedish parish of Kokkola, until in 2014 he started working as organ lecturer and head of the church music unit at Oulu Conservatory. Christian Ahlskog is a member of the organ consultory board of the Finnish Lutheran Church and also as consult and inspector in various organ construction projects. In 2015 he was given a prize from the Organum Society. The same year his solo organ CD, The Liszt Circle, came out.


Aapo Häkkinen studied the harpsichord with Elina Mustonen, Bob van Asperen and Pierre Hantaï. He got his soloist diploma in Amsterdam in 1998. Soon after that he won the second prize and the Belgium radio and TV prize in the harpsichord competition in Brugge, and the Musikpreis special prize of the North German radio for his interpretation of Italian music. Häkkinen has perfomed as the soloist and director of numerous orchestras (Helsinki orchestra, Radio symphony orchestra, Tampere Filharmonic, Musica Aeterna, Orchestra del Teatro Olimpico di Vicenza, Orquestra Metropolitana de Lisboa, Dunedin Consort etc.) in most European countries, Israel, Turkey, Japan, China, South Korea, Vietnam, Brazil, Mexico and United States. In 2002-04 he worked as the assistant of Christophe Rousset in the operas of Ambronay and Leipzig. He degyted as opera conductor in the Croatian National Opera in 2004. Aapo Häkkinen has recorded for Aeolus, Alba, Avie, Cantus, Deux-Elles, Maxos and Ondine, and edited a 17th century Florentine keyboard series for Ut Orpheus Edizioni. He has been the artistic director of Helsinki Baroque Orchestra since 2003.


Helene Joy graduated as flute teacher from the Savonia University of Applied Science in Kuopio. During her studied she lived for two years in Norway, where she started playing the traverse flute. Later her path lead to study Early Music at Sibelius Academy. She got her Master's Degree from there in 2013. Classical flute and recorder were added to her instrument repertoire. She has played in many ensebles and orchestras of Early Music, such as Galantina, Opus X and Storia, and taught flute in different institutions. At the moment Helene is a stay at home mother, but some time is left for Early Music ensembles, such as Trio Walter and Hypate. Helene is also an active member in the Espoo Baroque Society.

Pilvi Listo
started her studies in her birthtown of Turku first playing piano and changing to harpsichord and organ during her teen years. She finished A-level exams at Sibelius Academy in both instruments (studying with Elina Mustonen and Olli Porthan) and has worked as a versatile free-lancer in Finnish musical life for 15 years. At the moment Listo also teaches, Early Music at Pakila and Vantaa music schools and chamber music at Sibelius-lukio. Playing Bach, swimming in natural water during the summer and picking mushrooms are among Pilvi's favorite activities.


Finnish-born Anna Maria McElwain studied at the Turku Consevatory with Elzbieta Guzek, and later at the State University of New York at Buffalo with Dr Stephen Manes. At the age of 21 she had already completed a Master of Music degree in piano performance and a Master of Arts degree in music theory. In her theoretical studies she specialized in the musical meaning of the Massoretic signs of the Hebrew Bible. In the last decade Anna Maria specialized in the clavichord studying it with Dr Pekka Vapaavuori. She is the first ever to complete a Master of Music degree in clavichord performance at Sibelius Academy. Anna Maria taught at the Sibelius Academy Kuopio department until 2010 and currently focuses on performing, mainly as a clavichordist. She has performed in the United States and in Europe (Finland, Estonia, Sweden, Denmark, Netherlands, Germany, Hungary, Spain, Italy, and Austria). She is the co-founder and artistic director of the Nordic Historical Keyboard Festival (2012–present), the founder of the First International Clavichord Competition (2014) and the International Clavichord Composition Competition (2018). Anna Maria has explored the limits of the clavichord with later repertoire. She wrote a study on “The Clavichordist's View on the Chopin Preludes”, which compares the possibilities of the Swedish clavichords with German models. Anna Maria's solo recording "Hours Well Spent" on an 1808 Lindholm clavichord at Nydahl Collection in Stockholm came out in November 2013 (Robert Holmin Ljud&Bild), and is the first ever recording of Beethoven on the clavichord. Her second recording was released in May 2015 featuring music of Fux, Johnsen, Lithander, and Beethoven. Anna Maria has received grants from various foundations in Finland, as well as a Kuopio Stipend in November 2013 from the City of Kuopio for her artistic achievements. In 2021 she was honored with the First Early Music America Joan Benson Clavichord Award.


Austrian pianist Albert Mühlböck is internationally successful and has played with orchestras and as a soloist in many European countries, as well as in Asia (China, Taiwan, Vietnam and Japan) and North America. Highlights of his many concerts were performances at the Vienna Musikverein, Vienna Konzerthaus, National Opera House Taichung, National Concert Hall Taipei, Beijing Concert Hall and the Steinway Hall in New York City. He performed with Orchestras in Austria, China, Taiwan and USA. Albert Mühlböck also won prizes in competitions in Austria, France, Italy and the USA and recorded CDs and radio broadcasts. Albert Mühlböck studied at the Anton Bruckner Private University in Linz, at the University of Music and Performing Arts Vienna and at the College Conservatory for Music in Cincinnati (USA). Albert Mühlböck has devoted himself not only to the usual repertoire, but also to ancient keyboard music (clavichord) and contemporary music. Albert Medium Bio: Austrian pianist Albert Mühlböck is internationally successful and has played with orchestras and as a soloist in many European countries, as well as in Asia (China, Taiwan, Vietnam and Japan) and North America (USA and Mexico). Highlights of his many concerts were performances at the Vienna Musikverein, Vienna Konzerthaus, Brucknerhaus Linz, National Opera House Taichung, National Concert Hall Taipei, Beijing Concert Hall and the Steinway Hall in New York City. He performed with the Bruckner Orchestra Linz, National Taiwan Symphony Orchestra, Shenzhen Symphony Orchestra in China and the CCM Philhamonia Orchestra in the USA. Albert Mühlböck also won prizes in competitions in Austria, France, Italy and the USA. He made radio and CD recordings, among others, with works by Schubert, Liszt, Rachmaninoff and Chopin. Albert Mühlböck studied piano and piano pedagogy at the Anton Bruckner Private University in Linz, at the University of Music and Performing Arts Vienna and at the College Conservatory for Music in Cincinnati (USA), where he graduated with his doctoral degree in piano performance. He teaches at Chiayi University and Taichung University. Albert Mühlböck has devoted himself not only to the usual repertoire, but also to ancient keyboard music (he wrote his dissertation is on the clavichord, an early precursor of the piano). He also has experience with contemporary music, as a recently published CD with trombonist Tim Anderson and lecture-recitals on Boulez's Third Piano Sonata show.


Marju Riisikamp is a pianist, organist and harpsichordist. She started her organ studies in 1982 in Tallinn with Hugo Lepnurm and Rolf Uusväli. After that Riisikamp has participated in various organ and harpsichord master classes in the Netherlands, Germany, Italy and Austria. Riisikamp completed her Masters Degree in historical keyboards at the Estonian Music Academy (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) in Tallinn in 2000. Since 2008 she has been working on her PhD in artistic reserch on the performance practices of Girolamo Frescobaldi's (1583-1643) Toccatas. In her home country Riisikamp has performed actively as a soloist and chamber musician. She has arranged lecture recitals for decades in Estonia. She was one of the teachers responsible for beginning harpsichord teaching for children in 1988 in the Old Town music school of Tallinn. In 1993-2000 Riisikamp studied in Italy with Christopher Stembridge (organ, harpsichord, clavichord). After that Riisikamp has performed on the harpsichord and organ in Italy, Germany, Finland, Sweden, Danmark, England, Switzerland, Luxemburg, France, Latvia, Slovakia and Russia. Riisikamp has made several CD's both as soloist and as chamber musician. She has collaborated with the Estonian Rondellus Ensemble for a long time. Among her recordings are "Espressione" (Frescobaldi, Mayone, Valente, Trabaci) and "Organ Music from England and Italy" (Gabrieli, Merulo, Byrd, Gibbons, Tomkins).


Gabriele Toia graduated in piano from the ‘G. Verdi Conservatory’ of Milan. He went on to study composition with Alessandro Solbiati and, under the guidance of Emilia Fadini, harpsichord and fortepiano. He specialized in clavichord with Bernard Brauchli and Christopher Hogwood, in harpsichord with Davitt Moroney and in baroque organ with Lorenzo Ghielmi and Paolo Crivellaro. Over time he has also dedicated himself to jazz music. He has given many recitals playing at numerous international music festivals and collaborated, among others, with the orchestra Basel sinfonietta, the ensemble of violas da gamba “Il suonar parlante” conducted by Vittorio Ghielmi, the Orchestra Sinfonica Giuseppe Verdi in Milan, with conductors Michael Schønwandt, Giorgio Magnanensi, Monica Buckland Hofstetter and Fortunat Frölich and with pianist-early keyboard performer Michael Tsalka. Besides keyboard instruments, choral and chamber music, he has composed scores for several plays and short films as well as for numerous poetry readings, collaborating, with, among others, important italian poets Milo De Angelis, Vivian Lamarque and Franco Buffoni. His music has been performed in Italy, Switzerland, Greece, The Netherlands, U.S.A., Mexico, New Zealand, Australia, China, Hong Kong and Taiwan. He has won several prizes in international composition competitions such as the “Città di Albenga” in Italy and The Vox Novus in New York, and first prize in the International Clavichord Composition Composition 2018 in Kuopio. Some of his compositions are published by Simon Verlag, Berlin. In theater he has collaborated with with the Piccolo Teatro di Milano (Giorgio Strehler and Oriella Dorella) and with actor Franco Branciaroli. He has recorded contemporary and ancient music for Ducale, La Bottega Discantica, MDS Records Zurich. Some of his compositions and performances have been broadcast by Rai Radio 3 e FD5, Radio Rumantsch, Schweizer Radio DRS 2 e WFMT Chicago and recorded on CD by Wirripang (Australia).


Keyboard-player Päivi Vesalainen is best described as enthusiastic and versatile. She is comfortable at the clavichord as well as harpsichord, piano, fortepiano and organ. Päivi has graduated from the Early Music Department of Sibelius Academy with harpsichord as her major. In addition she has diplomas in piano and continuo. Päivi had her first touch of the clavichord at a clavichord course in 2005. The seed of strong interest started to grow within her. It was only in 2016 that she was able to borrow a small fretted clavichord built by Dick Verwolf in Leiden, and she was able to immerse more deeply into the world of the instrument. In summer 2017 Päivi bought a Hubert clavichord built by Renée Geoffiron, after which she has started performing on the clavichord together with guitar player Janne Malinen and traversist Helene Joy. Päivi performs as a free-lancer musician with various professional orchestras and regularly with her own chamber groups. In addition, she works as a correpetitor. Teaching belongs also to Päivi's interests, and she teaches piano and harpsichord at Helsinki Conseravotry and Pakila Music School.http://tinyurl.com/paivivesalainen

JH2-0362

Christian Ahlskog

DSC_0191

Helene Joy & Päivi Vesalainen

1074132_1995626680661605_1469529562671698801_o

Pilvi Listo

Anna Maria

Anna Maria McElwain (painting by Päivi Loikala)

55759798_329009047746701_6074887432354922496_n

Albert Mühlböck

12287745t1h98a0

Marju Riisikamp

Toia-gabirele-portet-kleur1

Gabriele Toia