Esiintyjistä/About the performers

pics12

Areli Cortes valmistui musiikin maisteriksi cembalonsoitossa Salzburgin Mozarteumista, missä hän opiskeli Wolfgang Brunnerin oppilaana. Hän opiskeli cembalonsoittoa Michael Tsalkan oppilaana Escuela Superior de Música del Centro Nacional de las Artes, Mexico Cityssä. Hän valmistui kyseisestä oppilaitoksestas pianistiksi Iulia Vishnevetskayan oppilaana. Hän on konsertoinut Meksikossa kulttuurikeskuksissa, kirkoissa, museoissa ja konserttitaloissa. Hän kuuluu useisiin yhtyeisiin ja on perustanut Kairós -yhtyeen ja El Taller de la Memoria -kamariorkesterin. Hän on saanut stipendejä opiskellakseen eri festivaaleille järjestetyillä soittokursseilla, mm. Nordic Historical Keyboard Festival (2012, 2013), Geelvinck Fortepiano Festival Amsterdamissa (2016) ja Zutphenissä (2019). Hän on osallistunut mm. seuraavien opettajien mestatrikursseille: Richard Egarr, Shuann Chai, Filippo Pantieri, Megumi Tanno, Laurence Dreyfus, Joyce Lindorff, Anna Maria McElwain, Frederic Voorn, Ulrika Davidsson ja Il gardellino.


Ulrika Davidsson on monipuolinen muusikko, joka on esiintynyt useissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Etelä-Koreassa soittiminaan fortepiano, klavikordi, cembalo ja piano. Hän luennoi ja esiintyy säännöllisesti kansainvälisissä akatemioissa ja festivaaleilla. Ulrika Davidsson on ollut Eastman School of Musicissa historiallisten klaveerisoittimien apulaisprofessori, opettanut Bremenin taidekorkeakoulussa, Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa Kööpenhaminassa sekä Göteborgin yliopiston musiikin ja draaman laitoksella. Hän on äänittänyt Loft -levymerkille ja hänen äänitteensä Bachin Das Wohltemperierte Klavier I:stä ilmestyi 2021 Organroxx-merkiltä.


Israelilainen kontratenori David Feldman on valmistunut Jerusalemin musiikki- ja tanssiakatemian lauluosastolta sekä BA että maisterintutkinnoin opettajinaan Bibiana Goldenthal ja Zvi Semel. Hän jatkoi opintojaan Sveitsin maineikkaassa Schola Cantorum Basiliensisissä erikoistuen 1500- ja 1600-lukujen vokaailyhtyemusiikkiin suorittaen maisterin jatkotutkinnon opettajinaan Evelyn Tubb ja Anthony Rooley. Davidillä on monipuolinen ura solistina, yhtyelaulajana sekä useissa johtavissa kansainvälisissä lauluyhtyeissä. Solistina hän on esiintynyt seuraavien kanssa: La Cetra Barockorchester Basel, Luthers Bach Ensemble, Ludovice Ensemble, Israel Camerata Jerusalem, Israel Sinfonietta Beer-Sheva, Jerusalem Baroque Orchestra, Phoeni Early Music Ensemble, Israel Chamber Orchestra, Barrocade Baroque Collective ja Haifa Symphony Orchestra. David esiintyy sopraano Magdalena Kozenán kanssa Andrea Marconin johtamalla La Cetra Barockorchester Baselin CD:llä (Deutsche Grammophon), joka on saanut 2017 GRAMMY-ehdokkuuden. Yhtyeissä David tekee yhteistyötä mm seuravien kanssa: Musica Fiorita, Ordo Virtutum, Musica Temprana, Weser Renaissance ja Vox Luminis. Useita vuosia hän matkusti Profeti della Quintan jäsenenä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa esiintyen maineikkailla vanhan musiikin festivaaleilla, kuten York, Utrecht ja Ambronay. 2011 yhtye voitti ensimmäisen palkinnon kilpailussa York Young Artists Early Music Competition ja äänitti kuusi palkittua levyä. David on omistautunut myös oopperalle ja on ollut Händelin Alcinassa Ruggieron roolissa Teatro São Pedrossa, Refugee Doven oooperassa Flight Stadttheater Surseessa, Purcellin Kuningas Arthur Vox Luminisin kanssa ja Purcellin Keijukaiskuningatar Theater Baselissa. Dadvidin ura on vienyt hänet useille arvostetuille konserttiareenoille eri puolilla maailman, kuten Concertgebouw Amsterdam, Warsaw Philharmonic, Konzerhaus Berlin, Palau de la Música Catalana, Metropoltan Museum of Art New York, Händel Festspeiele Göttingen ja the Israel Festival Jerusalem. Häntä kuullaan useilla radiokanavilla ja televisiossa. Lisäksi David on saanut palkintoja useissa laulukilpailuissa, mm Paul Ben-Haim -kilpailussa Tel Avivissa ja lupaavimman nuoren taiteilijan palkinto Roomassa Musica Sacra -kilpailussa. David työskentelee myös uuden musiikin parissa ja on kantaesittänyt mm. Ella Mich-Sheriffin Dark am I sekä Oded Zehavin Old Poet's Songs, joka on sävelletty häntä varten.

Historiallisiin klaveerisoittimiin erikoistunut Ingrid Eriksen Hagen on freelance-muusikko, joka esiintyy sekä soolo-, kamari- että orkesterimusiikin konsertein. Hän tekee myös puolikasta kirkkomuusikon virkaa Birkelandin seurakunnassa, Bergenissä, Norjassa. Hän on tehnyt filosofian tohtorin tutkinnon taiteellisessa tutkimuksessa aiheesta “Sense and Sensibility, performing music by Carl Philipp Emanuel Bach” Bergenin Grieg-Akatemiassa 2018: https://www.researchcatalogue.net/view/393409/393410/4691/3615 Klavikordimusiikkia sisältävä CD-levy für Kenner und Liebhaber (EUCD 104) oli osa hänen tohtorintutkintoaan. Hänelle merkityksellisiä opettajia ovat olleet Hans Knut Sveen, Elisabeth Klein, Richard Egarr, Frode Thorsen ja Thilo Reinhardt. Cembalistina hänellä on kokemusta sekä esiintyjänä että konserttein järjestäjänä. Hän on esiintynyt Norjassa ja ulkomailla erilaisissa kokoonpanoissa. Hagen on Antikk Musikk in Bergen -konserttisarjan hallituksessa. Hän esiintyy vuosittain kyseisessä sarjassa Stafan Lindvallin kanssa. Hän soittaa kamarimusiikkia seuraavissa yhtyeissä: MiN-ensemble, the Brøstadbotn Baroque Band, Via Galante, Herr Berlins Peblinge sekä Paul Wåhlbergin kanssa. Hän on myös työskennellyt seuraavien yhtyeiden kanssa: Currentes, Bergen Baroque ja Christian IV Consort.  Hän on esiintynyt klavikordistina Seetaler Poesiesommer -tapahtumassa. Hän on osallistunut passio-oesityksiin Stavangerin, Trondheimin, Bergenin ja Oslon tuomiokirkoissa sekä esiintynyt melkein kaikkien Norjan sinfoniaorkesterien kanssa, myös solistina ja kerran Arve Tellefsenin kanssa. Hän on pitänyt koulukonsertteja kaikissa peruskouluissa Hordalandin kunnassa ja soittanut urkuja sunnuntaimessussa lähes jokaisessa Bergenin kirkossa. Opettajana ja säestäjänä hän on työskennellyt Bergenin Grieg-Akatemiassa, Stavangerin esittävien taiteiden osastolla, Tromssan konservatoriossa ja vanhan musiikin kesäkurssilla Ringvessä sekä Ringerike Sommersymfonissa. Hän on tehnyt myös muita levytyksiä: Norjan barokkiorkesterin kanssa (A. Vivaldin Gloria, FCD 295) ja Elisabeth Kleinin kanssa (Dance of the Bacchae, Classcd 165).

Olli Hyyrynen (s. 1984) on soittanut barokkikitaraa ja luuttua Ensemble Nylandian, Espoon barokin, Orpheus' Musesin ja Kymi Sinfoniettan riveissä. Hän esittää aktiivisesti myös kamarimusiikkia ja soolo-ohjelmistoa, jota hänen instrumenteilleen riittää 1500-luvulta tähän päivään. Hyyrynen aloitti muusikko-opintonsa Metropolia-ammattikorkeakoulussa Petri Kumelan johdolla. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta 2013 opettajinaan Jukka Savijoki ja Eero Palviainen. Erasmus-vaihtovuosi Katalonian musiikkikorkeakoulussa Barcelonassa Àlex Garrobén kitaraluokalla, sekä vanhan musiikin spesialistien Mónica Pustilnikin, Xavier Díaz-Latorren ja Andrew Lawrence-Kingin tunnit ja esimerkki ovat olleet tärkeitä suunnannäyttäjiä. Hyyrynen on opiskellut myös Zoran Dukicin, Pablo Márquezin ja Hopkinson Smithin mestarikursseilla. Hyyrynen opettaa Keskisen Uudenmaan, Länsi-Helsingin ja Riihimäen musiikkiopistoissa. Vuodesta 2015 hän on toiminut Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandian puheenjohtajana.

Liis Jürgens on monipuolinen muusikko ja taiteilija - harpisti, säveltäjä, improvisjoija ja kokeellisten nimaatioiden luoja. Soittajana hän esiintyy niin soolo-, kamari-, kuin orkesterimuusikkonakin. Säveltäjänä hän on kirjoittanut laajalti eri kokoonpanoille sooloteoksista sinfoniseen musiikkiin. Hän on innokas improvisoija ja on perustanut sooloprojektin LizWirestring, jossa hän yhdistää harpun ääntä ja elektroniikkaa.


Cembalisti Assi Karttunen on erikoistunut esittämään ja tutkimaan barokkimusiikkia. Hän esiintyy solistina ja kamarimuusikkona myös monitaiteellisissa ja kokeellisissa työryhmissä. Karttunen on kantaesittänyt myös paljon nykymusiikkia. Karttunen on levyttänyt 4 soolo-CD:n verran mm. Couperinin, Rameaun, Frobergerin, Lynchin ja Frescobaldin soolocembalo-ohjelmistoa ja esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Italiassa, Belgiassa, Saksassa, Englannissa, Skotlannissa, Irlannissa, Japanissa, Venäjällä, Virossa, Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Viime vuodet (2006–2016) hän on suunnitellut konserttikokonaisuuksia perustamalleen työryhmälle Elysionin Kedot, jossa hän myös soittaa. Karttunen työskentelee maisteri- ja tohtoritutkintojen ohjaajana Sibelius- Akatemian DocMus-tohtorikoulussa ja vanhan musiikin aineryhmässä, jossa hän on opettanut cembalonsoittoa ja basso continuoa yli 20 vuotta. Hän on julkaissut omaa tutkimustaan julkaisuissa, kuten Musiikki, Trio Research Publication sekä Ruukku Studies in Artistic Research.

Esther Yae Ji Kim Hamburg.on korealais-australialainen klaveristi, joka aloitti pianotunnit viisivuotiaana äitinsä ohjauksessa. Tehtyään Bacherlor-tutkinnon pianonsoitossa Sydneyn konservatoriosta, missä hän opiskeli Elizabeth Powellin ja Daniel Herscovitchin oppilaana, hänen mielenkiintonsa historiallisia esityskäytäntöjä kohtaan johti hänet kokeilemaan erilaisia historiallisia klaveerisoittimia. Hän on valmistunut sekä maisteriksi että tohtoriksi Sydneyn yliopistosta Neal Peres Da Costan oppilaana. Vuodesta 2014 hän on opettanut klavikordinsoittoa kyseisessä oppilaitoksessa. Viimeisimmäksi Kim on tehnyt Master of Music Claviorganum -tutkinnon (urut, cembalo, klavikordi) Hampurin musiikki- ja teatteri korkeakoulusta.

Marketta Kivimäki on opiskellut Sibelius Akatemiassa sekä nokkahuilun että pääaineensa klarinetinsoittoa, josta A-tutkintokonsertti oli syksyllä 1991. Opinnot jatkuivat neljän vuoden ajan Haagissa Kuninkaallisessa konservatoriossa, jossa hän perehtyi barokin ja klassismin ajan esityskäytäntöihin sekä nokkahuilun ja historiallisten klarinettien soittoon. Viimeksi mainituista hän suoritti diplomitutkinnon 1995 ensimmäisenä suomalaisena klarinetistina. Sittemmin hän on täydentänyt nokkahuilunsoiton opintojaan sekä suomalaisten eturivin nokkahuilistien Jari S. Puhakan, Petra Aminoffin ja Pekka Silénin johdolla että mestarikursseilla työn ohessa. Marketta opettaa Kuopion konservatoriossa nokkahuilun- ja klarinetinsoittoa sekä soittaa mahdollisuuksien mukaan kamarimusiikkia Anna Maria McElwainin ja myös muiden suomalaisten barokkimuusikoiden kanssa.


Pilvi Listo aloitti opintonsa syntymäpaikkakunnallaan Turussa, aluksi pianolla, teini-iässä siirtyen cembaloon ja urkuihin. Sibelius-akatemialla Atutkinnot molemmista soittimista (Elina Mustosen ja Olli Porthanin johdolla), työskentelyä nyt jo yli 15v ajan monipuolisesti freelancerina suomalaisessa musiikkielämässä. Tällä hetkellä Listo myös opettaa, Pakilan ja Vantaan musiikkiopistoissa vanhaa musiikkia ja Sibelius-lukiossa kamarimusiikkia. Bachin soittaminen, uiminen kesällä luonnonvesissä ja sienestys syksyllä kuuluvat Pilvin mielipuuhiin!


Meksikolainen viulisti, Rodrigo Lluch Sicard opiskelee parhaillaan kuoronjohtoa Jos Vermuntin oppilaana Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa. Barokkiviulua hän opioskelee Luca Giardinin oppilaana Bruno Maderna -konservatoriossa, Cesenassa, Italiassa. Hänelle on myönnetty valtion nuorisopalkinto Meksikossa. Hän suoritti BA tutkinnon viulunsoitossa Cuauhtémoc Riveran oppilaana Mexicon National Institute for Fine Artsissa. Meksikossa hän soitti useissa yhtyeissä, mm. "Kairós", viulu-piano-duoissa ja "El taller de la memoria", nykymusiikin kamariorkesterissa, jonka hän perusti yhdessä Areli Cortésin kanssa. Edistääkseen uraansa kapellimestarina, hän on opiskellut argentiinalaisen Sebastián Cohenin johdolla. Hän on johtanut Baja California Sur Symphony Orchestraa, "El taller de la memoriaa" ja viimeisimmäksi avustanut Leonard Knowta Atheneum Kamerorkesterin kanssa. Hän on esiintynyt seuraavien orkesterien solistina: Symphony Orchestra of the Escuela Superior de Música, Cordoban sinfoniaorkesteri, "El taller de la memoria", Philharmonic Orchestra of the Arts (Vivaldin Neljän vuodenajan nauhoitus) sekä BCS Symphony Orchestra.

Vuonna 1974 syntyneen kitarataiteilija Janne Malisen ura on koostunut monipuolisista mutta hyvin perinteisistä nykymuusikon merkkipaaluista. Ura alkoi 1992 kun hänet palkittiin nuorimpana osanottajana kansallisesti merkittävässä K.V. Leino -kitarakilpailussa Jyväskylässä. Kilpailumenestyksen jälkeen hän on konsertoinut koti- ja ulkomailla useissa kitara- ja musiikkitapahtumissa mm. Englannissa, Espanjassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Italiassa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Soolo- ja kamarimusiikkikonserttien lisäksi Janne Malinen on esiintynyt esimerkiksi Tapiola Sinfonietan ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina. Tärkeä osa Jannen muusikkoutta on ollut uuden kitaristisukupolven kouluttaminen. Tätä työtä hän on tehnyt tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2003 lähtien ja Tampereen ammattikorkeakoulussa vuodesta 2019 lähtien. Levytysten tuoma lehdistöpalaute, muun muassa Helsingin Sanomien kommentti “Täysosuma” Fragilia -esikoislevystä (Pilfink records 2006) kuvaa parhaiten Jannen suhtautumista musiikin ja tallenteiden tekoon. Tällä hetkellä Malinen viimeistelee tänä keväänä ilmestyvää uutta levyään Erkki Lasonpalon ja Helsinki Sinfonietan kanssa. Tämän hetken kiinnostuksen kohteina ovat 1500-luvun näppäilysoittimet ja 1800-luvun eli romantiikan ajan kitara sekä kyseisten soitinten repertuaarit.

Gilbert Martinez
on alunperin Kaliforniasta. Hän on asunut Kööpenhaminassa vuodesta 2013. Hänen taiteellinen toimintansa on keskittynyt historiallisiin klaveerisoittimiin. Hänestä on tullut nopeasti yksi Skandinavian huomattavimmista cembalo ja fortepiano solisteista. Hän on koonnut ainutlaatuisen kokoelman cembaloita, virginaaleja, klavikordeja ja fortepianoja, joista useat ovat alkuperäissoittimia, kaikki soitettaviksi kunnostettuja. Hän on ollut 17 vuotta MusicSources:n taiteellinen johtaja Berkeleyssä, Kaliforniassa (www.musicsources.org). Häntä käyttävät säännöllisesti sekä Copenhagen Soloists ja Copenhagen Philharmonic. Toukokuussa 2022 hän soittaa Haydnin pianokonserton nro 11 edellisen solistina.


Anna Maria McElwain on opiskellut pianonsoittoa Turun konservatoriossa Elzbieta Guzekin johdolla sekä State University of New York at Buffalossa, Yhdysvalloissa, opettajanaan Stephen Manes. 21-vuotiaana hän oli suorittanut Master of Music -tutkinnon pianonsoitossa sekä Master of Arts -tutkinnon musiikinteoriassa. Teoriaopinnoissaan hän erikoistui masoreettisiin nuottimerkkeihin, joiden pohjalta hän on esittänyt ja nauhoittanut hepreankielistä Raamattua. Anna Maria on erikoistunut klavikordinsoittoon ja opiskellut sitä Pekka Vapaavuoren ohjauksessa. Hän suoritti joulukuussa 2009 klavikordinsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin suorittaen tähän mennessä ainoan Sibelius-Akatemian musiikin maisterin tutkinnon klavikordinsoitossa. Anna Maria opetti Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla vuoteen 2010 saakka ja keskittyy nykyään konserttitoimintaan lähinnä klavikordistina. Hän on konsertoinut Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Tanskassa, Alankomaissa, Saksassa, Itävallassa, Unkarissa, Espanjassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa. Anna Maria on saanut apurahoja mm. Taiteen edistämiskeskukselta sekä sen Pohjois-Savon rahastolta ja Pohjois-Savon kulttuurirahastolta. Anna Marialta on ilmestynyt kaksi levyä, joista ensimmäinen on äänitetty 1808 rakennetulla Lindholm-klavikordilla. Se on maailman ensimmäinen klavikordilla tehty Beethoven-äänite. Anna Maria on Nordic Historical Keyboard Festivalin perustaja (2012) ja järjestänyt myös ensimmäisen kansainvälisen klavikordikilpailun (2014) ja kansainvälisen klavikordisävellyskilpailun (2018). Maaliskuussa 2021 Anna Marialle myönnettiin ensimmäinen Early Music America Joan Benson Clavichord Award.


Albert Mühlböck on kansainvälistä mainetta saanut itävaltalainen pianisti, joka on soittanut sekä orkesterien solistina että sooloresitaalein useissa Euroopan maissa ja Aasiassa (Kiina, Taiwan, Vietnam ja Japani) sekä Pohjois-Amerikassa. Hänen esiintymisistään mainittakoon konsertit Wien Musikvereinissa, Wien Konzerthausissa, Taichungin kansallisessa oopperatalossa, Taipein kansallisessa konserttisalissa, Pekingin konserttisalissa sekä New York Cityn Steinway-salissa. Hän on soittanut orkesterien solistina Itävallassa, Kiinassa, Taiwanilla ja Yhdysvalloissa. Albert Mühlböck on voittanut palkintoja kilpailuissa Itävallassa, Ranskassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa, sekä levyttänyt ja soittanut radiossa. Albert Mühlböck opiskeli pianonsoittoa ja pedagogiikkaa Anton Brucknerin mukaan nimetyssä yksityisessä yliopistossa Linzissä, Wienin musiikin ja esittävien taiteiden yliopistossa sekä Cincinnatin College-konservatoriossa Yhdysvalloissa, josta valmistui musiikin tohtoriksi pianonsoitossa. Hän opettaa Chiayi Universityssä ja Taichung Universityssä. Albert Mühlböck on omistautunut omalaatuiselle ohjelmistolle sekä varhaiselle klaveerimusiikille (hän kirjoitti tohtorinväitöksensä klavikordista). Hän on myös kokenut nykymusiikin soittaja ja tehnyt CD:n pasunisti Tim Anderstonin kanssa sekä pitänyt luentokonsertteja.

Kristi Mühling on yksi harvoista virolaisen kromaattisen kanteleen soittajista, jonka ohjelmisto kattaa eri musiikkityylejä. Hän on tilannut ja kantaesittänyt useita teoksia kanteleelle, sekä solistina että kamarimuusikkona. Hänen työnsä ansiosta virolaisen kromaattisen kanteleen asema akateemisessa maailmassa on sama, kuin muillakin soittimilla. Hän on ollut nykymusiikin yhtyeen, Resonabiliksen, jäsen sen perustamisesta lähtien. www.kristimyhling.com

Ene Nael on tunnettu virolainen cembalisti ja cembalonopettaja. Soittajana hän esittää sekä kamarimusiikkia että sooloteoksia vanhasta musiikista nykymusiikkiin ja usein kantaesittää uutta musiikkia. Ene Nael on ollut kehittämässä metodia, jolla opetetaan cembalonsoittoa vasta-alkajille Virossa. Vuodesta 2000 lähtien hän on järjestänyt kansallista musiikkikurssia nuorille historiallisissa klaveerisoittimissa ja orkesterimusiikissa.


Fabio Rigali (1984) syntyi Gargazonissa, Etelä-Tirolissa. Hän aloitti musiikinopintonsa Bozenin konservatoriossa. Jo varhain hän osallistui vanhan musiikin mestarikursseille, mm. Claudio Astronion, J.D. Christien, Harald Vogelin ja L.F. Tagliavinin johdolla. Tutustuminen historiallisiin urkuihin on ollut merkityksellistä Rigalin musiikilliselle kehitykselle: alkaen ensi hetkestä, jolloin hän kuunteli ensimmäisen urkuäänitteen nykypäivään saakka, näiden soitinten ihmeellinen ääni on aina ollut nuorelle muusikolle vahvana innoituksena. Rigali valmistui filosofian alalta 2007 ja urkujensoitossa 2009. Vuodesta 2011 hän on toiminut Meranin luterilaisen kirkon urkurina. 2015 hän valmistui musiikin maisteriksi urkujen- ja klavikordinsoitossa Göteborgista, missä hän opiskeli Joel Speerstran oppilaana. Musiikillisten aktiviteettiensa lisäksi hän toimii myös soitinrakentajana tehden lähinnä klavikordeja ja cembaloita. 2019 hän opiskeli soitinrakennusta tunnetun yhdysvaltalaisen soitinrakentajan, Keith Hillin oppilaana.


Tiina Sara-aho on opiskellut klassista balettia ja nykytanssia Sonja Tammelan balettikoulussa Lappeenrannassa sekä vapaaoppilasryhmässä Helsingin tanssiopistossa. Hän on tanssinut Lappeenrannan ja Helsingin kaupunginteattereiden ja tanssiteatteri Miimoksen tuotannoissa. Helsingin kaupunginteatterissa hän opiskeli mm. Jorma Uotisen, Jill Millerin ja Maj Lis Rajalan ohjauksessa. Kordelinin säätiön apurahan turvin hän osallistui Kuopio tanssii ja soi -nuorten tanssijoiden kilpailuun klassisen ja nykytanssin esityksillä. Hän on ollut Suomen tanssitaiteilijaliiton ammattilaisjäsen. Hän on opiskellut lukuisilla tanssikursseilla mm. Marin Veltchevin ja Konstantin Damianovin ohjauksessa. Tiina Sara-aho on suorittanut Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuslaitoksen järjestämän tanssinopettajan koulutuksen. Ruuhkavuosien ja luokanopettajan työn myötä tanssi jäi taka-alalle, mutta palasi uudestaan. Nyt syventyneenä henkisenä näkemyksenä, kun Sara-aho valmistui Meditatiivisen pyhän tanssin ohjaajaksi vuonna 2011 ja teologian maisteriksi vuonna 2014. Uudessa työssään Meditatiivisen tanssin ohjaajana ja esiintyvänä taiteilijana hän on luonut synteesin kaikesta aikaisemmasta työ- ja elämänkokemuksestaan sekä koulutuksestaan. Vahva sisäinen näkemys luo meditatiivista rauhaa hänen työskentelyynsä. Nykyisin Sara-aho ohjaa ryhmiä seurakunnissa ja osallistuu liturgisella tanssilla jumalanpalveluksiin ja muihin tapahtumiin. Kuopiossa hän ohjaa säännöllisesti Pyhän Johanneksen kirkossa. https://www.meditatiivinenpyhatanssi.com

Pekka Silén on nokkahuilisti, jonka intohimona on ideoida ja luoda konserttikokonaisuuksia, joissa vastakohdat täydentävät toisiaan ja parhaimmillaan muuttuvat synteesiksi. Konserttikokonaisuuksien rakentamisessa on ollut mukana sekä harvoin kuultua barokin ja renessanssin kamarimusiikkia että uusien nokkahuilu- ja kamarimusiikkiteosten kantaesityksiä ja ensiesityksiä Suomessa. All´Improvviso- ja Cornucopia-barokkiyhtyeiden lisäksi hän on soittanut yhtyeissä La Compagnie Inégale, Elysionin kedot ja Tuulen Viemää.

Pekka Silén opiskeli nokkahuilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Utrechtin konservatoriossa. Hän on konsertoinut laajalti Suomessa, myös monilla festivaaleilla, sekä muissa Euroopan maissa - omin konsertein, orkesterin solistina ja kamarimuusikkona, sekä tehnyt levytyksiä ja radio- ja TV-nauhoituksia. Pekka Silén on Länsi-Helsingin musiikkiopiston vanhan musiikin lehtori; nokkahuilunsoiton opetuksen monipuolisen kehittämisen lisäksi hän opettaa kamarimusiikkia ja koordinoi opiston vireää vanhan musiikin toimintaa. Lisäksi hän opettaa Helsingin vanhan musiikin seuran kesäkursseilla ja on opettanut vuosien ajan nokkahuiludidaktiikkaa sekä barokkimusiikin historiaa ja esittämiskäytäntöä Metropolia- ja Stadia –ammattikorkeakouluissa.


Sigrun Stephan syntyi samassa kaupungissa kuin Johann Sebastian Bach. Hän oppi soittamaan pianoa Wartburgin juurella, kauniissa Thuringiassa. Hän opiskeli pianonsoittoa samassa kaupungissa, jossa Carl Philipp Emanuel ja Wilhelm Friedemann Bach olivat syntyneet. Päätettyään opintonsa hän halusi täyttää unelmansa historiallisten klaveerisoitinten opiskelusta. Hän opiskeli cembalonsoittoa Folkwand Akatemiassa ja on asunut ja työskennellyt Ruhrin alueella siitä lähtien. Sigrun Stephan toimii continuosoittajana monissa yhtyeissä ja esiintyy soolokonsertein. Vuodesta 2006 hän on omistautunut klavikordille ja tästä hiljaisesta ja taianomaisesta soittimesta on tullut hänen suosikkinsa. Hänen mottonsa onkin Mark Twainin sanoin: "Meteli ei todista mitään!"


Gergely Tóth-Vajna, kapellimestari ja klaveristi, on yksi nousevia hahmoja kansainvälisellä musiikin ja tutkimuksen alalla. Hän opiskeli orkesterinjohtoa Budapestissa ja on hiljattain saanut jatko-opintonsa valmiiksi Lontoon Royal College of Musicissa fortepianossa ja orkesterinjohdossa opiskellen tunnettujen nimien, kuten Geoffrey Govier, Howard Williams, Ashley Solomon ja Sir Roger Norrington kanssa. Gergely aloitti tohtoriopinnot RCM:ssa 2021 aiheenaan englantilainen klassinen pianomusiikki. Gergely on esiintynyt useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Hän on esiintynyt kapellimestarina ja solistina, soittimaan fortepiano, cembalo, urut ja klavikordi. Hän on osallistunut useille mestarikursseille historiallisissa klaveerisoittimissa ja orkesterinjohdossa, joita ovat pitäneet Péter Eötvós, Daniela Gatti, Riccardo Muti, Jorma Panula, Uros Lajovic, Malcolm Bilson, Ton Koopman, Masaaki Suzuki, Lorenzo Ghielmi, Christine Schomsheim, Hans Fagius. Hän on Harmonia Caelestis barokkiorkesterin perustaja ja taiteellinen johtaja ja soittaa Duo Piano e Forte -duossa nelikätisesti kaksoisveljensä Zsomborin kanssa. He ovat levyttäneet neljä CD:tä fortepianolla ja cembalolla, mm. ensilevytyksen Händelin sarjasta kahdelle cembalolle. Lisäksi Gergelyllä on tutkinto lääketieteessä Semmelweis yliopistosta ja hän on lastenlääkäri. Gergelyl on saanut Semmelweis-yliopiston Kerpel-palkinnon 2013 ja tuli valituksi vuonna 2015 50:n lahjakkaimman nuoren unkarilaisen joukkoon. Hän on saanut useita tutkimusapurahoja.

Zsombor Tóth-Vajna,
historiallisiin klaveereihin erikoistunut soittaja ja kapellimestari, on yksi sukupolvensa johtavia hahmoja Unkarin musiikkikartalla. Hän on opiskellut cembalon- ja urkujensoittoa Ferenc Liszt Akatemiassa, Budapestissa, Miklós Spányin oppilaana valmistuen kunniamaininnuin. Hän opettaa nykyään kyseisessä oppilaitoksessa. Hän jatkoi opintojaan Amsterdamin konservatoriossa Menno van Delftin (cembalo ja klavikordi) ja Richard Egarrin (cembalo ja fortepiano) sekä Jacques van Oortmerssenin (urut) johdolla. Hänellä on myös tutkinto lääketieteessä Budapestin Semmelweis-yliopistosta. Hän on esiintynyt monissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa solistina, kapellimestarina ja continuosoittajana useissa orkestereissa. Zsombor on unkarilaisen barokkiorkesterin, Harmonia Caelestiksen (2015) perustaja ja taiteellinen johtaja ja soittaa Duo Piano e Forte -duossa kaksoisveljensä Gergelyn kanssa.  Zsomborilla on seitsemän soololevyä eri levymerkeille. Zsombor sai Semmelweis-yliopiston Kerpel-palkinnon 2013 ja La Femme -lehti valitsi hänet 50:n lahjakkaimman unkarilaisnuoren joukkoon 2015. Hän on saanut lahjakkaan nuoren apurahan Unkarissa (2015, 2017, 2018). 2019 hänet palkittiin unkarilaisella Bach-palkinnolla. Hän on tutkija Lontoon Royal College of Musicissa. Hänen tutkimusalaansa on restoraatio-aikakauden klaveerien esityskäytännöt erityisesti John Blown ja Henry Purcellin musiikki, pohjoi-saksalainen urkumusiikki, mielenterveys ja suuret säveltäjät sekä musiikkiterapian vaikutukset.


Una Corda Ensemble
tuo ainutlaatuisena yhteen kolme kielisoitinta: harpun, virolaisen kromaattisen kanteleen ja cembalon. Sen perustivat 2009 Kristi Mühling (kannel), Liis Jürgens (harppu) ja Ene Nael (cembalo). Una Cordan äänimaailmaa on kutsuttu intiimiksi ja sen väripalettia herkäksi, jota valaisee vahvemmat aksentit ja kuvat. Cembalo tuo rytmistä impulssia ja painavuutta, kanteleen pitkä sointi lisää eteerisyyttä ja kirkkautta ylärekisteriin kun taas harppu syvine alaäänineen ja pyöreine sointiväreineen täydentää niitä. Yhtyeen ohjelmisto on monipuolistaan ja se käsittää alkuperäissävellyksiä tunnetuilta säveltäjiltä sekä sovituksia ja myös vapaata improvisaatiota. Yhtye on myös tilannut ja kantaesittänyt teoksia lukuisilta virolaissäveltäjiltä.


Päivi Vesalainen on soittimien ja musiikin aikakausien suhteen kaikkiruokainen muusikko, joka viihtyy niin klavikordin, cembalon, urkujen kuin pianonkin ääressä. Pianistina aloittaneen ja sittemmin vanhaan musiikkiin kiintyneen Päivin tie monipuoliseksi kosketinsoittajaksi on kulkenut Mikkelin musiikkiopiston, Helsingin Konservatorion, Ammattikorkeakoulu Metropolian ja Sibelius-Akatemian kautta. Tällä matkalla Päivi on suorittanut diplomit pianon-, cembalon- ja continuonsoitossa. Erityisesti kamari- ja yhtyemusiikki on lähellä Päivin sydäntä. Hän onkin aktiivinen freelance-muusikko, joka on soittanut vanhan musiikin yhtyeiden lisäksi mm. Lappeenrannan, Lohjan, Joensuun, Porin ja Oulun kaupunginorkestereissa sekä kamariorkesteri Avanti!ssa. Konsertoinnin lisäksi Päivi on opettanut pitkään cembalon- ja pianonsoittoa Helsingin Konservatoriossa ja Pakilan musiikkiopistossa. Lisäksi hän on toiminut ammattikorkeakoulu Metropoliassa cembalonsoiton opettajana ja säestäjänä. Päivi toimii klavikorditietoisuutta ylläpitävän Suomen Klavikordiseuran puheenjohtajana organisoiden monipuolisia kosketinsoitintapahtumia.


Eija Virtanen opiskeli klavikordinsoittoa Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla opettajanaan Mikko Korhonen. Vuonna 1996 hän soitti Suomen ensimmäisen solistisen klavikordin C-tutkinnon ja vuonna 1998 solistisen B-tutkinnon, molemmat erinomaisin arvosanoin. Musiikin maisteriksi Eija Virtanen valmistui vuonna 1997 pääaineenaan urkujensoitto (A-tutkinto 1995). Aiemmin Virtanen valmistui Turun konservatoriosta urkujensoiton opettajaksi. Eija Virtanen on tehnyt klavikordia tunnetuksi vuodesta 1994 konsertoimalla eri puolilla Suomea. Hän on rakentanut kopion Anders Wåhlströmin vuoden 1752 klavikordista ja hankki HansErik Svenssonin rakentaman 5-oktaavisen sitomattomalla Specken-Svensson -klavikordin vuonna 2011. Virtanen on Nokian seurakunnan kanttori vuodesta 1997. Vuonna 2015 hän esiintyi Italiassa, Magnanon kansainvälisessä klavikordisymposiumissa. Hän on soittanut klavikordiduossa sekä Maritta Heliön että Anna Maria McElwainin kanssa. Virtasen klavikordin A-tutkinto vuonna 2018 oli kolmas laatuaan Sibelius-Akatemian historiassa ja hän valmisti sen Pekka Vapaavuoren ohjauksessa.

Ilton Wjuniski
syntyi Brasiliassa 1960 ja on asunut Ranskassa 1978 alkaen. Hän on opiskellut Pariisin konservatoriossa. Hän on voittanut kansainvälisiä palkintoja: Edinburgh, Pariisi, New York (Pro Musicis Sponsorship Award). Hän on konsertoinut Euroopassa (Ranska, Saksa, Sveitsi, Italia, Iso-Britannia, Tsekki, Portugali, Espanja, Venäjä, Armenia), Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa, Hong-Kongissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Ilton Wjuniski on ollut Gunther Schullerin johtaman Northwest Bach Festivalin "Resident keyboard Player" kahdentoista vuoden ajan. Hän on ollut vieraileva taiteilija Baselin Schola Cantorum Basiliensiksessa, Osnabrückin Forum Artiumissa, Oporton Semanas de Musica
Barrôcassa, Brasilian Vitae Foundationissa ja Ranskan Académie Musicale de Villecrozessa. Hän on äänittänyt saksalaisille radiokanaville (WDR Köln, Hessische Rundfunk Frankfurt, Bayerische Rundfunk München jne). Hänen kamarimusiikkipartnereistaan mainittakoon Valérie Balssa, jonka kanssa hän soittaa duoja klavikordilla ja barokki- sekä renessanssitraversolla. Hän on esittänyt renessanssiohjelmistoa klavikordilla ja luutulla Jacob Heringmanin kanssa. Hänen soolo-ohjelmistonsa alkaa myöhäiskeskiajalta ja kattaa renessanssin, barokin ja klassismin aikakaudet. Hän on erikoistunut klavikordinsoittoon sekä iberialaiseen musiikkiin periodisoittimilla soitettuna. Hän on esiintynyt historiallisilla uruilla Portugalissa, Espanjassa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa. Hän on äänittänyt F.W. Rustin sonaatteja Hallen museon ainutlaatuisella Sauer-klavikordilla, sekä Wanda Landowskalle omistetun äänitteen Berliinin musiikkimuseon Pleyel-cembalolla. Hän on myös äänittänyt sooloja (Bachin ranskalaiset sarjat cembavlolla ja klavikordilla) sekä kamarimusiikkia (sonaatteja huilulle ja cembalolla Michael Faustin kanssa) Bostonin GM Recordsille sekä Elliot Carterin sonaatin CPO-merkille Kölnin Quartet Kontrastsin kanssa.

Areli Cortes graduated with a Master's Degree in harpsichord at Universität Mozarteum Salzburg with Prof. Wolfgang Brunner. She studied harpsichord with Dr. Michael Tsalka at the Escuela Superior de Música del Centro Nacional de las Artes, Mexico City. She completed her degree in piano at the same institution with Ioulia Vishnevetskaya. She has given concerts in important venues in Mexico, including cultural spaces such as museums, churches and concert hall. She has been a member and soloist in different chamber ensembles, and founded the ensemble *Kairós" and the chamber orchestra "El Taller de la Memoria". She has received scholarships for Early Music festivals such as The Nordic Historical Keyboard Festival in Kuopio, Finland (2012, 2014), Geelvinck Fortepiano Festival, Amsterdam (2016) and Zutphen (2019). She has participated in masterclasses with masters such as Richard Egarr, Shuann Chai, Filippo Pantieri, Megumi Tanno, Laurence Dreyfus, Joyce Lindorff, Anna Maria McElwain, Frederic Voorn, Ulrika Davidsson, Il gardellino, among others. 


Ulrika Davidsson is a versatile musician and maintains a performance career on fortepiano, clavichord, harpsichord and piano, and has given concerts in many European countries, USA, Japan and South Korea. She is regularly presenting and performing at international academies and festivals. Ms Davidsson has been Assistant Professor of Historical Keyboards at the Eastman School of Music, USA, and has taught at Hochschule für Künste Bremen, the Royal Danish Academy of Music, and the Academy of Music and Drama, Gothenburg. She has recorded on the Loft label, and her CD with the Well-Tempered Clavier I was released on Organroxx in 2021.


The Israeli countertenor David Feldman graduated from the vocal department of the Jerusalem Academy of Music and Dance, where he completed both his Bachelor's and Master's degrees, studying with Bibiana Goldenthal and Zvi Semel. He went on to study at the Schola Cantorum Basiliensis in Switzerland, specializing in vocal ensemble music of the 16th and 17th cenutires, gaining and Advanced Master's degree under the guidance of Evelyn Tubb and Anthony Rooley. David now enjoys a varied career, working as a soloist and ensemble singer with a number of leading international ensembles. As soloist, he has performed with La Cetra Barockorchester Basel, Luthers Bach Ensemble, Ludovice Ensemble, Israel Camerata Jerusalem, Israel Sinfonietta Beer-Sheva, Jerusalem Baroque Orchestra, Phoeni Early Music Ensemble, Israel Chamber Orchestra, Barrocade Baroque Collective and Haifa Symphony Orchestra. David is featured as soloist on the 2017 GRAMMY-nominated Deutsche Grammophon CD recording by La Cetra Barockorchester Basel, alongside soprano Magdalena Kozená, conducted by Andrea Marcon. As an ensemble singer, David collaborates with groups including Musica Fiorita, Ordo Virtutum, Musica Temprana, Weser Renaissance and Vox Luminis. For a number of years, he was a regular member of Profeti della Quinta with whom he toured extensively across Europe, North America and Asia, and performed at prestigious early music festivals including York, Utrecht and Ambronay. In 2011, the ensemble won first prize at the York Young Artists Early Music Competition and went on to record six award-winning CDs. David also devotes himself to opera, having appeared as Ruggiero in Alcina by Händel in Teatro São Pedro, Refugee in Flight by Dove in Stadttheater Sursee, in King Arthur by Purcell with Vox Luminis and in The Fairy Queen by Purcell in Theater Basel. David's career has taken him to some of the most prestigious venues around the world, as the Concertgebouw Amsterdam, Warsaw Philharmonic, Konzerhaus Berlin, Palau de la Música Catalana, Metropoltan Museum of Art in New York, Händel Festspeiele Göttingen and the Israel Festival Jerusalem. He appears frequently on nuerous radio and television broadcasts, on stations including BBC Radio 3, NPO4 and France Musique Additionally. David has received accolades at several prominent vocal competitions, including being awarded the distinction of "Highly Commended" at the Paul Ben-Haim competition in Tel Aviv, and the prize for "Most Promising Young Artist" at the Musica Sacra competition in Rome. Aside from his commitment and expertise in the field of historically informed performance, David also maintains a passion for being actively involved in the creation of new one. Most recently, he has given premiers of works, such as Ella Milch-Sheriff's Dark am I and Oded Zehavi's Old Poet's Songs, a work composed especially for him

Ingrid Eriksen Hagen
(b. 1978) is a performer of historical keyboard instruments. She works as a freelance musician playing solo-, chamber- and orchestral music. She also has a half position as a church musician in the parish of Birkeland in Bergen, Norway. She completed her PhD in Artistic Research, “Sense and Sensibility, performing music by Carl Philipp Emanuel Bach”, at the Grieg Academy in Bergen in 2018: https://www.researchcatalogue.net/view/393409/393410/4691/3615As part of the PhD work, she recorded the CD für Kenner und Liebhaber (EUCD 104) featuring clavichord music. Teachers important to her include Hans Knut Sveen, Elisabeth Klein, Richard Egarr, Frode Thorsen and Thilo Reinhardt. As a harpsichordist, she has comprehensive experience playing and organising concerts. She has toured all over Norway, and also abroad, in a variety of constellations: She is on the board of the concert series Antikk Musikk in Bergen, where she performs every season with Stefan Lindvall. Playing chamber music with ensembles such as the MiN-ensemble, the Brøstadbotn Baroque Band, Via Galante, Herr Berlins Peblinge and with Paul Wåhlberg. She has also worked with the ensembles Currentes, Bergen Baroque and Christian IV Consort. She has also played the clavichord in the Seetaler Poesiesommer. She has been in the middle of passion productions in the cathedrals of Stavanger, Trondheim, Bergen and Oslo. And she has performed with most of the Norwegian symphony orchestras, even been a soloist a couple of times! Once with Arve Tellefsen. She has played school concerts in all primary schools in the county of Hordaland and has played the organ for Sunday mass in almost every church in Bergen. As a teacher and accompanist, she has worked at the Grieg Academy in Bergen, at the Faculty of Performing Arts in Stavanger, at the Conservatory in the Arctic University, Tromsø, at the Ringve Summer Course for early music, and at the Ringerike Sommersymfoni. She has also recorded other CDs: With the Norwegian Baroque Orchestra (Gloria by A. Vivaldi, FXCD 295) and with Elisabeth Klein (Dance of the Bacchae, Classcd 165).


Olli Hyyrynen (born 1984) has played Baroque guitar and lute with the Ensemble Nylandia, Espoo Baroque Ensemble, Orpheus' Muses and the Kymi Sinfonietta. He also performs a good deal of chamber music and solo repertoire, for which there is an abundance of works written for his instrument from the 16th century right through to the present day. Hyyrynen began his musical studies at the Helsinki Metropolia University of Applied Sciences under Petri Kumela. He graduated with a master's degree in music from the Sibelius Academy in 2013, having studied with Jukka Savijoki and Eero Palviainen. Important landmarks in his musical education were the Erasmus exchange year programme at the Catalonia College of Music in Barcelona with guitarist Àlex Garrobé, and the lessons given, and example set, by ancient music specialists Mónica Pustilnik, Xavier Díaz-Latorre and Andrew Lawrence-King. Hyyrynen has also studied on masterclasses given by Zoran Dukić, Pablo Márquez and Hopkinson Smith. He teaches at a number of music academies in southern Finland and since 2015 has been Chair of the Cultural Association Ensemble Nylandia.


Liis Jürgens is a versatile musician and artist – a harpist, composer, improviser and creator of experimental animations. As an instrumentalist she performs solo, chamber and orchestral music. As a composer, she has written music for vastly different lineups, ranging from a single instrument to a symphonic orchestra. She is an avid improviser and has established the solo project LizWirestring, combining harp sounds with electronics.

Assi Karttunen
is a harpsichordist specialised in the performance and research of Baroque music. She performs as a soloist and chamber musician and also in multidisciplinary and experimental groups. Karttunen has premiered a lot of contemporary music. She has recorded four CD's of Couperin, Remaeu, Froberger, Lynch, Frescobaldi etc. She has performed as a soloist and chamber musician in Italy, Bergium, Germany, England, Scotland, Ireland, Japan, Russia, Estonia, Norway, Danmark and Sweden. The last years (2006-2016 she has planned concerts for her group Elysionin kedot, in which she also plays. Karttunen works in Sibelius Academy as an instructor for masters and doctoral degrees in the DocMus department and in the Early Music department, where she has also taught harpsichord and continue for over 20 years. She has pbulished her research in Musiikki, Trio Research Publication and Ruukku Studies in Artistic Research.


Esther Yae Ji Kim
is a Korean/Australian keyboardist who began her piano studies at the age of five under her mother. After completing a Bachelor's degree in piano performance at the Sydney Conservatorium of Music (University of Sydney), where she studied with Elizabeth Powerll and Daniel Herscovitch, her interest in historically informed performance led her to exploring various historical keyboard instruments. She holds First Class Honours and Master's degrees in historical keyboards as well as a PhD from Sydney Conservatory, where she studied under the guidance of Dr. Neal Peres Da Costa. Since 2014 she has been a lecturer in Early Keyboards (Clavichord) at her alma mater. Recently, Esther completed Master of Music Claviorganum degree (organ, cembalo and clavichord) at the Hochschule für Musik und Theater, Hamburg.

Marketta Kivimäki studied the recorder at Sibelius-Academy as well as her major, the clarinet, with a diploma recital in autumn 1991. She continued her studies for four years in the Royal Conservatory of The Hague specializing in performance practices of the Baroque and Classical periods as well as playing the recorder and historical clarinets, concluding with a diploma in 1995. Since then she has complemented her studies with the foremost Finnish recorder-players, Jari S. Puhakka, Petra Aminoff and Pekka Silén, as well as taking part in various master classes. Marketta teaches recorder and clarinet in Kuopio Conservatory and plays chamber music with Anna Maria McElwain and other Finnish Baroque musicians.

Pilvi Listo started her studies in her birth town, Turku, first on the piano and changing to harpsichord and organ during her teen years. She did her A-level exam in both instruments in Sibelius Academy studying with Elina Mustonen and Olli Porthan. She has worked for 15 years as a versatile free-lance musician in the Finnish music scene. At the moment she teaches Early Music in Pakila and Vantaa music schools and chamber music in Sibelius Gymnasium. Playing Bach, swimming in natural water in the summer and picking mushrooms in the autumn are among Pilvi's favorite activities.


Rodrigo Lluch Sicard is currently studying choral conducting in the Hague Royal Conservatory with Jos Vermunt. The Baroque violin he studies with Luca Giardini in the Conservatory Bruno Maderna in Cesena, Italy. The Honorable Congress of the State of BSC (Mexico) awarded him the State Youth Prize. Rodrigo studied his Bachelor's Degree in violin with Prof. Cuauhtémoc Rivera at the Escuela Superior the Música del Instituto Nacional de Bellas Artes (National Institute for Fine Arts). In Mexico he played in various ensembles, like the Baroque ensemble "Kairós", violin and piano duos and "El taller de la memoria", a contemporary chamber orchestra he created alongside his partner, Areli Cortés. In pursuance of his conducting career, he has taken classes with Dr Sebastián Cohen (Argentina). Also, he has conducted the Baja California Sur Symphony Orchestra, "El taller de la memoria" and recently he assisted Leonard Know with the Atheneum Kamerorkest. He has participated as a soloist with the Symphony Orchestra of the Escuela Superior de Música, Symphonic Orchestra of Cordoba, "El taller de la memoria", Philharmonic Orchestra of the Arts (recorded the Four Seasons of Vivaldi) and the BCS Symphony Orchestra.

Guitarist Janne Malinen was born in 1974. His career consists of versatile but very traditional goals of the modern-day musician. It started in 1992 when he was awarded a prize as the youngest participant of the nationally significant K.V. Leino guitar competition in Jyväskylä. After his success there he has performed both in Finland and abroad at several guitar and music events, for example in England, Spain, Norway, Sweden, Germany, Italy, Estonia and United States. In addition to solo and chamber recitals, Janne Malinen has performed as the soloist of Tapiola Sinfonietta and Lappeenranta orchestra. An important part of his musicianship is educating the new generation of guitarists; he has taught in Sibelius Academy since 2003 and at Tampere University of Applied Science since 2019. His attitude towards music and recordings is best described by the reviews which his recordings have gotten, for example the comment of Helsingin Sanomat on his Fragilia CD (Pilfink records 2006): "Bullseye!" At the moment Malinen is working on a new recording with Erkki Lasonpalo and Helsinki Sinfonietta which will come out this spring. Currently he is interested in plucked instruments of the 16th century and the 19th century romantic guitar and their repertoire.

Gilbert Martinez
, originally a California native, has been a resident of Copenhagen since 2013. His artistic life has centered around historic keyboard instruments. He has rapidly become one of Scandinavia's most prominent harpsichord/fortepiano soloists, and has assembled a unique collection of harpsichords, virginals, clavichords and fortepianos. Several of his instruments are authentic originals, all fully restored to optimal playing condition. He is enjoys his 17th year as the Artistic Director of MusicSources in Berkeley, California (www.musicsources.org). He is a regular performer with Copenhagen Soloists and the Copenhagen Philharmonic. In May of 2022, he will perform Haydn's Piano Concerto #11 with Copenhagen Soloists.


Finnish-born Anna Maria McElwain studied at the Turku Consevatory with Elzbieta Guzek, and later at the State University of New York at Buffalo with Dr Stephen Manes. At the age of 21 she had already completed a Master of Music degree in piano performance and a Master of Arts degree in music theory. In her theoretical studies she specialized in the musical meaning of the Massoretic signs of the Hebrew Bible. In the last decade Anna Maria specialized in the clavichord studying it with Dr Pekka Vapaavuori. She is the first ever to complete a Master of Music degree in clavichord performance at Sibelius Academy. Anna Maria taught at the Sibelius Academy Kuopio department until 2010 and currently focuses on performing, mainly as a clavichordist. She has performed in the United States and in Europe (Finland, Estonia, Sweden, Denmark, Netherlands, Germany, Hungary, Spain, Italy, and Austria). She is the co-founder and artistic director of the Nordic Historical Keyboard Festival (2012–present), the founder of the First International Clavichord Competition (2014) and the International Clavichord Composition Competition (2018). Anna Maria has explored the limits of the clavichord with later repertoire. She wrote a study on “The Clavichordist's View on the Chopin Preludes”, which compares the possibilities of the Swedish clavichords with German models. Anna Maria's solo recording "Hours Well Spent" on an 1808 Lindholm clavichord at Nydahl Collection in Stockholm came out in November 2013 (Robert Holmin Ljud&Bild), and is the first ever recording of Beethoven on the clavichord. Her second recording was released in May 2015 featuring music of Fux, Johnsen, Lithander, and Beethoven. Anna Maria has received grants from various foundations in Finland, as well as a Kuopio Stipend in November 2013 from the City of Kuopio for her artistic achievements. In 2021 she was honored with the First Early Music America Joan Benson Clavichord Award.


Austrian pianist Albert Mühlböck is internationally successful and has played with orchestras and as a soloist in many European countries, as well as in Asia (China, Taiwan, Vietnam and Japan) and North America. Highlights of his many concerts were performances at the Vienna Musikverein, Vienna Konzerthaus, National Opera House Taichung, National Concert Hall Taipei, Beijing Concert Hall and the Steinway Hall in New York City. He performed with Orchestras in Austria, China, Taiwan and USA. Albert Mühlböck also won prizes in competitions in Austria, France, Italy and the USA and recorded CDs and radio broadcasts. Albert Mühlböck studied at the Anton Bruckner Private University in Linz, at the University of Music and Performing Arts Vienna and at the College Conservatory for Music in Cincinnati (USA). Albert Mühlböck has devoted himself not only to the usual repertoire, but also to ancient keyboard music (clavichord) and contemporary music. Albert Medium Bio: Austrian pianist Albert Mühlböck is internationally successful and has played with orchestras and as a soloist in many European countries, as well as in Asia (China, Taiwan, Vietnam and Japan) and North America (USA and Mexico). Highlights of his many concerts were performances at the Vienna Musikverein, Vienna Konzerthaus, Brucknerhaus Linz, National Opera House Taichung, National Concert Hall Taipei, Beijing Concert Hall and the Steinway Hall in New York City. He performed with the Bruckner Orchestra Linz, National Taiwan Symphony Orchestra, Shenzhen Symphony Orchestra in China and the CCM Philhamonia Orchestra in the USA. Albert Mühlböck also won prizes in competitions in Austria, France, Italy and the USA. He made radio and CD recordings, among others, with works by Schubert, Liszt, Rachmaninoff and Chopin. Albert Mühlböck studied piano and piano pedagogy at the Anton Bruckner Private University in Linz, at the University of Music and Performing Arts Vienna and at the College Conservatory for Music in Cincinnati (USA), where he graduated with his doctoral degree in piano performance. He teaches at Chiayi University and Taichung University. Albert Mühlböck has devoted himself not only to the usual repertoire, but also to ancient keyboard music (he wrote his dissertation is on the clavichord, an early precursor of the piano). He also has experience with contemporary music, as a recently published CD with trombonist Tim Anderson and lecture-recitals on Boulez's Third Piano Sonata show.

Kristi Mühling is one of the few performers of the Estonian chromatic kannel whose performances
encompass different music styles. She has commissioned and premiered numerous compositions for the kannel both as a soloist and chamber musician. Thanks to Kristi Mühling’s contribution, the position of the Estonian chromatic kannel in academic studies is now equal to that of other instruments. She is also a member of the contemporary music ensemble Resonabilis since its inception. www.kristimyhling.com

Ene Nael is a sought-after and renowned harpsichordist and harpsichord teacher. As an instrumentalist, she performs chamber and solo music ranging from early to contemporary compositions and often premieres new works. Ene Nael’s contribution has been fundamental to the development of the methodology for teaching harpsichord for beginners in Estonia. Since 2000, she has been arranging the National Summer Course of Historical Keyboard Instruments and Orchestral Music for youths.

Fabio Rigali (1984)
was born in Gargazon, South Tyrol; he began his studies at the Conservatorium in Bozen. He started early to attend masterclasses on the ancient repertoire with teachers like Claudio Astronio, J.D. Christie, H. Vogel, L.F. Tagliavini and others. Very important for his musical development was the contact with historical organs; from the moment in which he listened to his first organ CD to the present days, the wonderful sounds of these instruments remained always a powerful source of inspiration for the young musician. He graduated in Philosophy in 2007 and in Organ in 2009. Since 2011 he is organist at the Lutheran church of Meran. in 2015 he obtained his Master's Degree in Organ and Clavichord in Gothenburg, Sweden, under the supervision of Joel Speerstra. Alongside with his musical duties, he builds instruments (mostly clavichords and harpsichords) and in 2019 he was trained by the famous instrument maker Keith Hill (USA).

Tiina Sara-aho
studied classical ballet and contemporary dance at Sonja Tammela ballet school in Lappeenranta. Her studies continued in Helsinki Dance Institute. She has danced in productions of Lappeenranta and Helsinki theaters and in dance theater Miimos. She has studied in Helsinki City Theater with Jorma Uotinen, Jill Miller and Maj Lis Rajala. With a grant from the Kordelin Foundation she participated in the dance competition of Kuopio Dance and Music Festival with a classical and a contemporary performance. She is a professional member of Finnish Dance Artists' Union. She has taken part in numerous dance courses with for example Marin Veltchev and Konstantin Damianov. Tiina Sara-aho has graduated as a dance pedagogue from the Theater Academy. In her job as a primary school teacher dance was pushed back, only to return. Now it is deepened into a spiritual dimention as Sara-aho graduated in 2011 as instructor of meditative dance and with a Master's Degree in theology in 2014. In her new work as instructor of meditative dance and performing artis, she has created a synthesis of all her past work and life experience as well as education. A strong inner vision creates meditative peace into her work. Currently Sara-aho directs groups in different parishes and participates in church services and other events with liturgical dance. In Kuopio she teaches regularly at St. John's Church. https://www.meditatiivinenpyhatanssi.com

Pekka Silén is a recorder player whose passion is creating concert programs in which opposites complete each other, and at best become a synthesis. He has included rarely heard ensemble repertoire from Baroque and Renaissance periods as well as World Premiers and Finnish Premiers of new music. In addition to All'Improvviso and Cornucopio Baroque Ensembles, he has played in La Compagnie Inégale, Epysionin kedot and Tuulen Viemää. Pekka Silén studied the recorder in Sibelius Academy and Utrecht Conservatory. He has performed widely in Finland, at many festivals, as well as other European countries with solo recitals, as a soloist of orchestras and as a chamber musician, he has recorded, also for radio and TV. Pekka Silén is a lecturer of Early Music at West Helsinki music school; in addition to versatile development of recorder education he teaches chamber music and coordinates the active Early Music activities of the institution. In addition he teaches at summer courses given by Helsinki Early Music Society and has taught recorded pedagogy and history and performance practice of Early Music at the Metropoli and Stadia Universities of Applied Science.


Sigrun Stephan was born in the same town as Johann Sebastian Bach. She learned to play the piano in the beautiful region of Thuringia at the foot of the Wartburg. She studied piano in the birthplace of Carl Philipp Emanuel and Wilhelm Friedemann Bach. After having finished the Academy she wanted to fulfil her dream of
playing historical keyboard instruments professionally. She studied harpsichord at the Folkwand Academy and has lived and worked in Germany’s Ruhr region ever since. Sigrun Stephan performs as a continuo player for several ensembles and plays many solo recitals. Since 2006 she has focused her attention on the clavichord and this soft and magical instrument has become her favourite medium, in accordance to her leitmotif, as expressed by Mark Twain in his typically apt manner: “Noise proves nothing!”


Gergely Toth-Vajna, conductor and keyboard specialist, is one of the emerging figures of the international musical and research scene. He studied conducting in Budapest and has recently completed his postgraduated studies at the Royal College of Music (London) in fortepiano and conducting with renowned porfessors, including Geoffrey Govier, Howard Williams, Ashley Solomon and Sir Roger Norrington. Gergely started his Royal College of Music doctoral studies in 2021 focusing on English Classical Piano music, and is a RCM Studentship Holder. Gergely has given recitals in many European countries and the USA as a conductor as well as soloist on instruments including the fortepiano, harpsichord, organ and clavichord. He has attended several masterclasses on conducting and historical keyboard instruments including Péter Eötvós, Daniela Gatti, Riccardo Muti, Jorma Panula, Uros Lajovic, Malcolm Bilson, Ton Koopman, Masaaki Suzuki, Lorenzo Ghielmi, Christine Schomsheim, Hans Fagius. He is the founder and artistic director of the Harmonia Caelestis Baroque Orchestra, and is a passionate four-hands player, collaborating with his chamber music partner and twin brother, Zsombor as Duo Piano e Forte. Their discography comprises four CDs on fortepiano and harpsichord music, including the premiere of Händel's suite for two harpsichords. In addition to his musical ventures, Gergely holds a summa cum laude degree in medicine from the Semmelweis University and is a board-certified Pediatrician. Gergely was awarded the Semmelweis University's most prestigious Kerpel Prize in 2013 and was elected among the 50 most talented young Hungarians in 2015. He is also a recipient of the grant for the talented youth in Hungary as well as several research grants.

Zsombor Toth-Vajna,
an early keyboard specialist and conductor, is one of the leading figures of the young musician generation in Hungagry. He studied harpsichord and the organ at the Ferenc Liszt Academy of Music in Budapest with Miklós Spányi, where he graduated with the highest honors, and where he is a guest teacher now. He continued his studies at the Amsterdam Conservatory and was taught by Menno van Delft (harpsichrod, clavichord), and Richard Egarr (harpsichord, fortepiano), and on the organ by Jacques van Oortmerssen. He also holds a degree in medicine from Semmelweis University in Budapest. He has given recitals in many European countries and in the USA as a soloist, conductor and as continuo in various orchestras. Zsombor is the founder and artistic director of Hungarian Baroque orchestra Harmonia Caelestis (founded in 2015) in Budapest, and he is a passionate piano four-hands player with his partner and twin borther, Gergely, under the name Piano e Forte Duo. Zsombor has recorded seven solo recordings for different labels. Zsombor was awarded Semmelweis University's most prestigious Kerpel Prize in 2013 and was elected among the 50 most talented young Hungagrians by the magazine La Femme in 2015. Zsombor also received the grant for talented youth in Hngary (2015, 2017, 2018). In 2019 he received the prestigious Hungarian Bach Prize. Zsombor is a Research Fellow and Royal College of Music (London) Studentship holder. As a researcher his field of interest is the performance practice of Restoration period keyboard music with a special focus on the works of John Blow and Henry Purcell, North-German organ music, mental health and great composers and the effects of music therapy.


Una Corda Ensemble
is an ensemble unique for bringing together these three multistring instruments: harp, Estonian chromatic kannel and harpsichord. Established in 2009, the trio's members are Kristi Mühling (kannel), Liis Jürgens (harp) and Ene Nael (harpsichord). The sound of Una Corda may be described as an intimate and delicate color palette, brightened up by more powerful accents and images. The harpsichord provides a rhythmical impuse and density; the long reverberation of the kannel adds an ethereal quality and brilliance to the upper register, while the harp with its deep low sounds and round timbre complements them. The repertoire of the ensemble is versatile, with programmes including original music by renowned composers as well as arrangements and even free improvisation. the ensemble has commissioned and performed works by various Estonian composers.


Keyboard-player Päivi Vesalainen is best described as enthusiastic and versatile. She is comfortable at the clavichord as well as harpsichord, piano, fortepiano and organ. Päivi has graduated from the Early Music Department of Sibelius Academy with harpsichord as her major. In addition she has diplomas in piano and continuo. Päivi had her first touch of the clavichord at a clavichord course in 2005. The seed of strong interest started to grow within her. It was only in 2016 that she was able to borrow a small fretted clavichord built by Dick Verwolf in Leiden, and she was able to immerse more deeply into the world of the instrument. In summer 2017 Päivi bought a Hubert clavichord built by Renée Geoffiron, after which she has started performing on the clavichord together with guitar player Janne Malinen and traversist Helene Joy. Päivi performs as a free-lancer musician with various professional orchestras and regularly with her own chamber groups. In addition, she works as a correpetitor. Teaching belongs also to Päivi's interests, and she teaches piano and harpsichord at Helsinki Conseravotry and Pakila Music School.http://tinyurl.com/paivivesalainen

Eija Virtanen studied clavichord playing at the Sibelius Academy Kuopio department with Mikko Korhonen. In 1996 she did the first C-level exam in clavichord playing in Finland, and in 1998 a B-level exam, both with excellent marks. Eija Virtanen achieved her Master of Music degree in 1997 with organ playing as her main subject (A-level exam in organ in 1995). Eija Virtanen has promoted the clavichord since 1994 with recitals around Finland. She has built her own instrument, which is a copy of the Anders Wåhlström 1752 instrument. In 2011 she got an unfretted 5-octave Specken-Svensson clavichord built by HansErik Svensson. Virtanen is a member of the board of directors of the Finnish Clavichord Society, and a church musician in the Nokia church since 1997. In 2015 Virtanen participated with a recital at the International Clavichord Symposium at Magnano in Italy. Virtanen has played in duo with clavichordists Maritta Heliö and Anna Maria McElwain. Matti Puurtinen has composed clavichord repertoire which she has prermiered. Eija Virtanen's A-level exam in clavichord in 2018 was the third of its kind in the history of Sibelius Academy. It was prepared under the guidance of Pekka Vapaavuori.

Born in Brazil in 1960 and living in France since 1978 Ilton Wjuniski attended the Conservatoire de Paris where, while conducting musicological research, he achieved his scholarship with four ”Premier Prix”. He was also awarded top prizes at the international competitions of Edinburgh, Paris and New York (Pro Musicis Sponsorship Award). He has given concerts in Europe (France, Germany, Switzerland, Italy, UK, Czech Republic, Portugal, Spain, Russia, Armenia) in the US and Canada, Japan, Hong-Kong and in Latin America. Ilton Wjuniski has been ”Resident keyboard Player” at the Northwest Bach Festival under the direction of Gunther Schuller for twelve years. He was a guest artist at the Schola Cantorum Basiliensis in Basel, at the Forum Artium in Osnabrück, the Semanas de Musica Barrôca in Oporto, The Vitae Foundation in Brazil, The Académie Musicale de Villecroze in France. He recorded broadcastsessions for German Radio Stations (WDR Köln, Hessische Rundfunk Frankfurt, Bayerische Rundfunk München and many others). Among his chamber music partners we should mention Valérie Balssa with whom he currently plays in duo for clavichord and Braoque and Renaissance traverse flute. He has also performed Renaissance repertoire for clavichord and lute with Jacob Heringman. His solo repertoire spans from the late Middle Ages to contemporary music and includes comprehensive selections from the Renaissance, Baroque and Classical periods. He is considered a specialist of the clavichord and of Iberian music on period instruments and has given recitals on historical organs in Portugal, Spain, Italy, Germany and France. His latest CD recordings were devoted to the clavichord Sonatas by F.W. Rust on the unique Sauer clavichord at the Museum in Halle as well as a tribute to Wanda Landowska recorded for the Music instruments Museum of Berlin on their Pleyel harpsichord. He also recorded solo (Bach's French Suites on harpsichord and clavichord) and chamber music (sonatas for flute and harpsichord with Michael Faust) for GM Records Boston and Elliot Carter's Sonata for CPO label with Quartet Kontrasts Köln.

All'Improvviso kuva 1

All'Improvviso: Pekka Silén, Olli Hyyrynen,
Pilvi Listo

274060340_5022687654456812_1494135262760125652_n

Areli Cortes

Ulrika vid klavikord. CD-fotot
Ulrika Davidsson
David-Feldman-Photo-by-Agustín-Hernández-1200x800-1
David Feldman
Klavikord og barokkjole

Ingrid Eriksen Hagen

Liis-22
Liis Jürgens
Rondo kansikuva 2
Assi Karttunen (photo Heikki Tuuli)
Esther Clavichord
Esther Yae Ji Kim
278204318_482829593581469_5011560113757967_n
Marketta Kivimäki
274038357_676046393534162_3061332698761553004_n
Rodrigo Lluch
275561095_326201989365422_4707852148787031648_n
Gilbert Martinez
Anna Maria

Anna Maria McElwain (painting by Päivi Loikala)

55759798_329009047746701_6074887432354922496_n

Albert Mühlböck

Kristi-22

Kristi Mühling

Ene-22
Ene Nael
charset=Ascii

Fabio Rigali

Sigrun-Stephan-Porträt-gr-480x320

Sigrun Stephan

39961535_2149701481709060_2881010018583314432_n
Zsombor & Gergely Toth-Vajna
DSC08908-1-2048x1536

Una Corda Ensemble

kuva_vesalainen_malinen
Päivi Vesalainen & Janne Malinen
WhatsApp Image 2022-03-09 at 20.49.34
Eija Virtanen
P1000733
Ilton Wjuniski